Het Telecom Center Amsterdam  in Weesp is dealer en specialist van Motorola en Kenwood PMR en DMR

motorola dp1400 portofoon

PMR is de afkorting voor Private Mobile Radio en is langzaam aan het uitsterven en de toekomst heeft DMR wat de afkorting is van Digital Mobile Radio. U moet dan denken aan analoge en digitale portofoons en mobilofoons die door BHV (BedrijfsHulpVerlening), beveiliging, de petrochemische industrie, de binnenvaart, zeeschepen, interne communicatie van bedrijven, horeca zoals restaurants en cafĂ©'s, winkels, brandweer en politie,gebruikt worden. Telecom Center Amsterdam levert voor hele scherpe prijzen omdat het zijn kosten laag weet te houden en toch leveren wij de maximale service. Wij  kunnen de portofoons en mobilofoons zelf programmeren. Kijk op onze webshop voor de recente portofoon prijzen. Staat uw model er niet bij bel dan 24/7 naar Sjors Chambone op 06-29 608 608 of vraag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een offerte.

Digitale portofoons die bijna niet af te luisteren zijn

We zijn ook met de portofoons het digitale tijdperk in gegaan dat betekend dat het mogelijk is om de portofoon als hij daar geschikt voor is ook digitaal geprogrammeerd zoals de Motorola DP2600 kan worden. Vaak is er dan ook nog een mogelijkheid om met oudere analoge portofoons te werken. Wij kunnen u daar mee helpen. Ook zijn er nog steeds nieuwe analoge portofoons zoals de Motorola DP1400.

Aangezien ook de spraak om wordt gezet in nullen en enen is dit bijna niet meer af te luisteren. Zeker niet met een scanner die vroeger ook de politie kon afluisteren.

 

Digitale portofoons met voorgeprogrammeerde tekstberichten

De digitale portofoons van Motorola kunnen behalve met spraak ook werken met tekstberichten en die eenvoudig verzenden. Motorola DP2600 digitale portofoonOok die zijn digitaal. Denk bijvoorbeeld aan restaurants die of van 1 eigenaar zijn of intensief samenwerken. Dan kunnen wij programmeren dat alle portofoons gaan rinkelen als er op 1 knop gedrukt wordt en er bijvoorbeeld een tekstbericht verzonden wordt "Wie heeft er nog een tafel vrij?" De ontvangen portofoons moeten een knop indrukken om het rinkelen te stoppen en dan kunnen ze heel eenvoudig een voorgeprogrammeerd bericht terug sturen met de naam van het restaurant van "Ik heb een tafel van 5 beschikbaar" U snapt dat wij die voorgeprogrammeerde tekstberichten samen met u moeten gaan bedenken. Dat is ook de kracht van ons bedrijf CryptoBellen, wij denken heel actief met u mee zodat u de beste oplossing krijgt om optimaal te kunnen werken. De programmeer mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat wij altijd wel een goede oplossing met u kunnen bedenken zodat u eenvoudig en zonder hoofdpijn kunt werken. Dit is een voorbeeld voor portofoon gebruik in de horeca maar dat is natuurlijk ook mogelijk in elke andere branche. 

ATEX en IECEx portofoon verschillen

Dan zijn er bij de petrochemische industrie wel speciale explosieveilige portofoons verplicht. Op de website van MIBEX vindt u de uitleg zoals hieronder omschreven is.

ATEX 95 en IECEx 02 beschrijven beiden eisen die gelden voor elektrische en niet-elektrische apparatuur bedoeld voor gebruik in (potentieel) explosiegevaarlijke omgevingen.

Het verschil tussen ATEX 95 en IECEx 02 betreft in eerste instantie het feit dat ATEX 95 enkel geldig is in de EU en dat IECEx 02 als doel heeft om wereldwijd geaccepteerd te worden. ATEX is in Europa verplicht, IECEx is een vrijwillige certificering die als basis kan dienen voor andere lokale certificeringen elders op de wereld.

Zowel ATEX 95 als IECEx 02 gebruiken dezelfde normen (bijvoorbeeld EN-IEC 60079-0), technisch inhoudelijk zijn er dus in principe geen verschillen. Enige zichtbare verschil is in veel gevallen de markering op het apparaat.