Bel 06-29 608 608 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Signal mobiele encryptie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home
 • Encryptie Q and A
 • Hoe werkt Signal Encryptie wat kan en wat kan niet

  1. Ik ben al een tijdje aan het kijken naar een goede betaalbare Smart telefoon waar betaalbare of gratis encryptie op zit. Die encryptie programmaatjes ook apjes genoemd zou u ook zelf op uw iPhone, Samsung, Alcatel, Huawei of HTC telefoon kunnen zetten maar veel mensen hebben hier moeite mee en daarom verkoopt Crytpto Bellen u een compleet en werkend Signal encryptie systeem inclusief de telefoon. Maar aan 1 telefoon heeft u niets. Iedereen waar u veilig mee wilt communiceren moet ook een mobiele telefoon met  deze Signal software hebben. Let op u kunt alleen maar versleuteld sms'en ook wel chatten genoemd of u moet via deze Signal App een VoIp bel verbinding maken dan kunt u ook versleuteld bellen. Uiteraard ook alleen weer met iemand die ook Signal op zijn telefoon heeft geïnstalleerd.Is het moeilijk nee het gebruik is heel eenvoudig en kan ik u uitleggen.

  2. Is Signal veiliger dan WhatsApp. Ja, Signal versleutelt berichten en gesprekken van de ene telefoon tot en met de andere telefoon. (end to end encryptie) De makers van Signal hebben geen verdienmodel waarbij gegevens van gebruikers verzameld worden zoals Facebook, eigenaar van WhatsApp wel doet.
  3. Wist u dat Edward Snowden een voormalig CIA-medewerker en systeembeheerder van de NSA Signal aanraad om te gebruiken. Hij is de man die door de Amerikaanse overheid word gezocht voor het doorgeven van geheime informatie over het afluisteren van bedrijven en burgers in de hele wereld aan de media. De Electronic Frontier Foundation (EFF) geeft Signal de hoogste score voor versleutelde mobiele communicatie. U kunt hier de test bekijken en u verder verdiepen in veilig mobiel communiceren.

  4. Wat is het verschil tussen het ene encryptie programma ten opzichte van een ander merk encryptie. Het is voor ons onmogelijk om andere encryptie systemen te vergelijken op veiligheid. Er kan door een programmeur tijdens onderhoud aan de software een achterdeur gemaakt worden die vervolgens bijvoorbeeld aan een geheime dienst verkocht wordt. Dan lijkt het technisch een gelijk systeem maar is het zo lek als een mandje. Het schijnt dat de CIA of NSA een programmeur een miljoen dollar betaald heeft om tijdens regulier onderhoud een achterdeurtje in de software van de internationale betaaloperator Swift te programmeren zodat alle wereldwijden betalingen gevolgd konden worden. Het wordt nu uiteraard ontkent.

  5. Een vraag over de locatie van het toestel. Bij PGP BlackBerry word gezegd dat de telefoons ontraceerbaar zijn is dit hier ook zo? Dat je niet kan zien waar het toestel zich ergens in de wereld bevindt? Dat is een broodje aap verhaal. Elk telefoontoestel is zover als wij weten te traceren. Elk netwerk laat een simkaart toe mits er door iemand aan het netwerk betaald wordt. Die gegevens worden door steunzenders opgevangen en er is continue communicatie tussen mobiele telefoontoestellen en steunzenders van het netwerk. Dat is meerder malen per minuut om te beoordelen welke steunzender de beste verbinding aanbiedt. Sorry maar onzichtbare telefoons bestaan wel maar daar kan je niet mee bellen. Een toestel wat echt uit staat zonder stroombronnen is onzichtbaar voor het GSM netwerk.

  6. Is het IMEI nummer van de telefoon wel zichtbaar tijdens het gebruik van jullie Signal encryptie product? Ja, anders is er geen toegang tot een netwerk. In de GSM netwerkprotocollen moeten de smarphones om op het GSM netwerk te komen een aantal gegevens uitwisselen. Dit is o.a. het IMEI nummer en het simkaartnummer. IMEI staat voor "International Mobile Equipment Identity" en is een 15-cijferig nummer dat een mobiele toestel identificeert. Hier leest u in een artikel van GSM Helpdesk wat over het lekke GSM netwerk en hoe telefoons op te sporen zijn. En vergeet niet dat de spraakherkenning door slimme computers inmiddels betrouwbaarder en unieker is dan een vingerafdruk. Er zijn al veel banken waar klanten zich met hun stem moeten indentificeren. De sociale dienst in Zuid Afrika laat 7 miljoen klanten zich met hun stem indentificeren omdat daar lang niet iedereen een ID heeft. Zo betrouwbaar is dit al. En denkt u nu echt dat als stemherkenning al commercieel gebruikt wordt, overheden en geheime diensten dit niet gebruiken? 

  7. Is het mogelijk om met andere PGP of encryptie providers te communiceren ? Nee, elk encryptie systeem kan alleen met zijn eigen systeem communiceren. Dat moet op beide telefoons aanwezig zijn. Wij werken met Signal  een gesloten systeem wat alleen met elkaar veilig kan communiceren. Van een Signal telefoon naar een ander Signal toestel. Met andere systemen kunt u niet beveiligd communiceren en daarom heeft u niets aan 1 toestel met Signal encryptie en de ander met bijvoorbeeld Telegram of WhatsApp software. U kunt daarom alleen maar met u bekende mensen die ook op hun mobiele telefoon Signal hebben communiceren. Wilt u met 10 mensen ergens in de wereld veilig communiceren dan moeten zij allemaal een Signal encryptie systeem op hun telefoon hebben. Elke individuele gebruiker moet met een ander eerst de sleutels uitwisselen. Als u aan maar 1 persoon in de wereld de sleutels heeft uitgewisseld kan niemand in de hele wereld weten dat u beveiligd belt.

  8. Kan een overheid zien dat ik met een encryptie systeem bel of chat. In principe niet behalve als u de hele dag in de rondte rijd met nog een telefoon met een abonnement op uw naam. Ja, dat is door een slimme hacker of overheid aan elkaar te knopen. Net zoals u altijd thuis deze Signal applicatie gebruikt dan is 1 + 1 ook 2. Maar wilt u alleen uw bedrijfsgeheimen beschermen dan kunnen wij Signal op uw eigen mobiele telefoon installeren.